Swipe naar links

Wat zijn de beste social media kanalen voor jouw bedrijf in 2021

BLOG.

Wat zijn de beste social media kanalen voor jouw bedrijf in 2021Wat zijn de beste social media kanalen voor jouw bedrijf in 2021

Tegenwoordig zijn er keuzes genoeg om jouw online aanwezigheid te versterken. Alleen vraagt een social media campagne wel de nodige aandacht. Het kost tijd om de gewenste resultaten te behalen uit een social media campagne. Dit haal je niet door elke week snel een post te maken. Er moet een plan achter zitten. Het is begrijpelijk dat je keuzes moet maken, zoals in welk platform je mankracht gaat investeren. Daarom geven wij jou de Social Media platforms die het beste zijn voor jouw bedrijf in 2021! 

Eerst geven we de statistieken van de social media platforms en het gebruik in 2021 ten opzichte van 2020. Zoals je kunt zien blijven social media gebruikers groeien. Het blijft daarom dus een cruciaal punt voor jouw marketing doeleinden. Maar wat is geschikt voor jouw bedrijf? 


Gebruikers social media kanalen 2020 en 2021

Whatsapp

Best gebruikt voor: Directe communicatie met je klanten, delen van product informatie

Het platform met veruit de meeste gebruikers is Whatsapp. Dat is ook niet gek met een bedrijf dat de traditionele SMS van de troon gestoten heeft. Echter is Whatsapp zoveel meer dan een app voor berichten. Het is gemaakt voor marketing. 


De business whatsapp helpt in het creëren van een bedrijfs profiel, directe contact met je klanten en het automatiseren van berichten zodat je efficiënt berichten kunt uitrollen. Whatsapp maakt het zelfs mogelijk om een catalogus van je producten te creëren, hoe geweldig is dat! 

Personalisering wordt steeds meer gewaardeerd door consumenten en daarom is whatsapp een geweldig kanaal om de barrière tussen klant en bedrijf te laten vervagen. 


Facebook

Best gebruikt voor: Klantenservice, advertising, verzamelen van reviews, verbinden met doelgroep

Facebook is hoog in gebruikers, maar het is één van de weinige kanalen die geen groei ziet. Toch moet je als bedrijf een bedrijfspagina op facebook bezitten, en deze moet op reguliere basis een onderhoudsbeurt krijgen. Elke consument verwacht dat je in ieder geval te vinden bent op facebook. Wil je je dus focussen op 1 social media kanaal, maak daar dan Facebook van. 


Youtube

Beste gebruikt voor: Demonstraties, introductie videos, tutorials, bedrijfscultuur weergeven

Youtube is door de komst van de korte video’s blijven haken. Daarom heeft Youtube sinds kort ook de ‘shorts’ geïntroduceerd. Het brengt dus het beste van TikTok met de populariteit van Youtube samen.  Het genereert ook het meeste ‘user-generated content’ van alle social media kanalen, wat jouw social proof zal laten ontploffen.

En… wist je dat onze brein tot 60.000x visuele informatie beter tot zich toeneemt dan textuele informatie? [2]. Handelingen zoals het embedden van video's voor je website doe je via Youtube. Dus maak een account aan op Youtube, je zult er nooit spijt van krijgen. 


Instagram

Beste gebruikt voor: Brand-building 

Het meest bekende platform voor het delen van foto’s is wellicht Instagram. Hier gaat het volledig om visuele informatie. Tekst blijft dus kort en to the point. 


Wil je foto’s en video's delen van je bedrijf? Dan is Instagram jouw social media kanaal. Let wel op het verschil van content van de type markt waarin je speelt. Zit je in de B2C markt, dan zijn foto’s van je producten the way to go. Dit is een ideale positie om user generated content te scoren van je volgers. 


Zit je in de B2B markt, dan is het interessant om je volgers een kijkje achter de schermen te geven door middel van behind-the-scenes content. Dit wekt vertrouwen en autoriteit bij je volgers op. 


Denk er wel om dat advertising op Instagram alleen benaderbaar is via Facebook. Wil je dus adverteren, zorg dat je ook een account bij facebook hebt. 


Pinterest

Beste gebruikt voor: Delen van producten 

Heb je een e-commerce bedrijf? Dan hoor je op Pinterest te zitten. 87% van Pinterest gebruikers hebben een aankoop via Pinterest gedaan, reden genoeg lijkt me. Daarnaast heeft Pinterest een ingebouwde winkel feature. Dit maakt het super gemakkelijk voor jouw bedrijf om goed te promoten op dit social media kanaal. 

Pinterest is een must try. Maak een account aan en ga pinnen! 


Twitter

Beste gebruikt voor: creeeren van bedrijfs autoriteit, real-time updates. 

Twitter is niet voor de slome gebruiker weggelegd. Is jouw bedrijf gefocust op het publiceren van originele content op een reguliere basis? Dan is Twitter perfect voor jouw bedrijf. De autoriteit van jouw bedrijf kan een goede boost krijgen als je bruikbare en informatieve content van derden deelt dat interessant is voor jouw doelgroep.


TikTok

Beste gebruikt voor: Bedrijfscultuur laten zien, meedoen aan viral trends 

Een nieuwkomer dat hard gaat is TikTok. Deze app is perfect voor snelle tutorials, inhaken op trends en skits uitvoeren zodat je bedrijf een persoonlijkheid krijgt. TikTok heeft nu een tijdje advertising opties zodat jouw bedrijf volop gebruik kan maken van het groeiende TikTok

Welke keuze past het beste bij jouw bedrijf? 

Zoals je kunt zien zijn er genoeg platforms en elk heeft zijn eigen karakter wat het best aansluit op jouw bedrijf. Het is belangrijk om goed na te denken over de tijd die je hierin wilt steken en na te gaan of je de commitment aan wilt gaan. Social media is een goedkope oplossing maar vraagt wel om een constante participatie als je er het meeste uit wilt halen. 

De Zakerij neemt de druk van het social media adverteren over. Wij kijken samen naar jouw wensen en benodigdheden en creëren een strategie zodat wij elk social media campagne tot een success afronden. 

OF 

Wil je de social media uit handen laten nemen? Dat kan. De Zakerij creëert, adviseert en adverteert op de juiste social media kanalen zodat jouw gestelde doelen behaald zullen worden.  [meer zakelijk]

[1] ​​https://www.marketingfacts.nl/berichten/social-media-in-nederland-2021

[2] https://www.pixelo.net/visuals-vs-text-content-format-better/


info@zakerij.nl

Kollergang 9, 7773 NG
Hardenberg