Swipe naar links

Hoe maak je instagram Reels?

BLOG.

Hoe maak je instagram Reels?Hoe maak je instagram Reels?


Wat zijn Reels?

Instagram reels zijn verticale video’s van maximaal 30 seconden lang. Het is eigenlijk hetzelfde als TikTok, alleen dan binnen de Instagram app. Wanneer je de Instagram app opent staat het Reels icoontje onderaan je scherm, als je daar op klikt kom je op een speciale pagina voor Reels terecht. Reels kun je ook op je normale feed tegenkomen en kun je herkennen aan het icoontje in de linkerhoek.


Waarom jij Reels moet gaan maken

Op het normale Instagram feed krijg je alleen content te zien van accounts of hashtags die je volgt. Met de speciale Reels-pagina is dit niet het geval, hier krijg je content van allerlei soorten accounts te zien die je niet hoeft te volgen. Daardoor kun je door Reels te gebruiken nog meer mensen bereiken.

Daarnaast zit er geen houdbaarheidsdatum aan reels. Bij normale berichten is het eerste uur bepalend voor het bereik, wanneer je een Reel plaats kan deze weken later nog steeds zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een groot, organisch bereik.


Hoe maak je een reel?

Een Reel maken is redelijk simpel, ga naar Instagram, klik op het plusje in de hoek rechts bovenin en kies voor de optie Reel. Daar kun je de duur, muziek, effecten en tekst aanpassen en ook je video’s knippen en bewerken. Kijk hier gerust even rond en raak bekend met deze omgeving.

Wat je niet moet vergeten wanneer je jouw eerste Reel maakt is ondertiteling. Wanneer iemand een Reel op hun feed tegenkomen hebben ze hun geluid niet altijd aan staan, daarom is het belangrijk dat mensen mee kunnen lezen. Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van hashtags om je zichtbaarheid groter te maken.


Ben jij klaar om je eerste Reel te maken? Vergeet ons niet te taggen!